Menú
Lletres port

Passeig elevat del port i font ornamental

El passeig elevat i la font ornamental són dos nous espais de referència per a  la ciutadania a la zona del Trajo Garbí que formem ja part de la identitat de Vilanova  i la Geltrú. El passeig elevat té una amplada de 6 metres i una superfície de 9.587 metres quadrats. Disposa de dos miradors, un primer, que disposa d'un voladís damunt l'escullera i amb grades per als vianants, al costat de les instal·lacions de la Daurada, i un segon, a l'extrem del dic, al costat de la balisa vermella i a tocar de la bocana del port. A més, al segon mirador, arran del moll s'han instal·lat unes lletres corpòries amb el nom de “Port de Vilanova i la Geltrú”, per donar la benvinguda als navegants i com a referència per a la ciutadania.

La font incorpora l'escultura d'una cua de balena per divulgar l'activitat de recerca i d'investigació que es fa a través del Projecte Rorqual amb els cetacis que visiten la costa del Garraf, i contribuir a conscienciar el ciutadà amb el medi ambient. Té sortidors d'alçades d'entre 4 i 10 metres. Al vespre s'ilumina en diferents colors, encara que en dies especials, pot adoptar un únic color representatiu. Un anemòmetre mesura la velocitat del vent i atura el sistema quan bufa a més de 30km/h per tal d'evitar la dispersió de l'aigua.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord