Menú
Lletres port Font ornamental cua de la Balena

Passeig elevat del port i font ornamental

PASSEIG ELEVAT I FONT ORNAMENTAL

El passeig elevat i la font ornamental són dos nous espais de referència per a  la ciutadania a la zona del Trajo Garbí que formem ja part de la identitat de Vilanova  i la Geltrú. El passeig elevat té una amplada de 6 metres i una superfície de 9.587 metres quadrats.

Disposa de dos miradors, un primer, que disposa d'un voladís damunt l'escullera i amb grades per als vianants, al costat de les instal·lacions de la Daurada, i un segon, a l'extrem del dic, al costat de la balisa vermella i a tocar de la bocana del port. A més, al segon mirador, arran del moll s'han instal·lat unes lletres corpòries amb el nom de “Port de Vilanova i la Geltrú”, per donar la benvinguda als navegants i com a referència per a la ciutadania.

La font incorpora l'escultura d'una cua de balena per divulgar l'activitat de recerca i d'investigació que es fa a través del Projecte Rorqual amb els cetacis que visiten la costa del Garraf, i contribuir a conscienciar el ciutadà amb el medi ambient. Té sortidors d'alçades d'entre 4 i 10 metres. Al vespre s'ilumina en diferents colors, encara que en dies especials, pot adoptar un únic color representatiu. Un anemòmetre mesura la velocitat del vent i atura el sistema quan bufa a més de 30km/h per tal d'evitar la dispersió de l'aigua.

PASSEIG ELEVAT I FONT ORNAMENTAL
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord