Menú
Gaudeix-ne

Parc d'Olèrdola

TALAIA DE NATURA I D'HISTÒRIA AL PENEDÈS

Situat als contraforts del Garraf, el Parc d'Olèrdola té un paisatge amb un seguit de conreus, bosquines i màquies. Olèrdola és una talaia natural des d'on podem admirar les vinyes de la plana del Penedès. Està coronada per un conjunt monumental que queda tancat per una muralla, obra sucessiva d'ibers, romans i medievals. Al cim trobem l'esglèsia de Sant Miquel, el cos principal de la qual data del segle XII. Acull un centre d'interpretació gestionat pel Museu d'Aqueologia de Catalunya.

El Garraf  i Olèrdola són terra de margallóns, tortugues  mediterrànies i àguiles cuabarrades. Unes condicions ambientals dures (forta insolació, manca d'aigua, escassa vegetació i relleu abrupte) han determinat tant el paissatge com la fauna i flora dels dos parcs. El parc d'Olèrdola té una superfície de 608 ha.

Centre d'Informació del Conjunt Monumental d'Olèrdola

Castell d'Olèrdola

Tel. 938 901 420

Oficina del Parc del Garraf i del parc d'Olèrdola

La Pleta. Crta de Rat Penat a Plana Novella, KM3.5 (Sitges)

Tel. 935 971 819

p.garraf@diba.cat

Recomanacions i més informació

 

TALAIA DE NATURA I D'HISTÒRIA AL PENEDÈS

GAUDIM ALS PARCS

Consulta l'agenda amb totes les activitats programades per gaudir del Parc d'Olèrdola

Descarrega't el fulletó del Parc

Al voltant de l'esglèsia trobareu les sepultures antropomorfes, característiques de l'alta edat mitjana, que eren excavades a la roca amb la forma del cos humà. Reben també el nom de sepultures olerdolanes, en ser Olèrdola un dels primers llocs on van ser identificades. Fora del recinte emmurallat, hi ha el pla dels Albats amb una necròpoli formada per un centenar de tombes.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord