Menú
Gaudeix-ne

Parc del Garraf

PARC NATURAL DEL GARRAF

El Parc del Garraf és un dels tres parcs que envolten Vilanova i la Geltrú. Les rutes que s'hi poden  realitzar són ideals per descobrir la flora i la fauna, així com les restes del passat vinícola i ramader de la nostra comarca. La roca calcària, caraterística pròpia del massís del Garraf, ha creat un paisatge exòtic , ric en formes càrstiques -avencs, dolines i rasclers- i amb una vegetació pròpia. Les barraques de vinya i els murs de pedra seca es dissimulen enmig de la pedra blanca i envolten antigues masies i algunes de les petites poblacions que es troben a l'interior del parc.  

El Garraf és terra de margallóns, tortugues  mediterrànies i àguiles cuabarrades. Unes condicions ambientals dures (forta insolació, manca d'aigua, escassa vegetació i relleu abrupte) han determinat tant el paissatge com la fauna i flora. El Parc té una superfície de 12.376 ha.

Oficina del Parc del Garraf i del parc d'Olèrdola

La Pleta. Crta de Rat Penat a Plana Novella, KM3.5 (Sitges)

Tel. 935 971 819

p.garraf@diba.cat

Recomanacions i més informació del Parc

 

PARC NATURAL DEL GARRAF

GAUDIM ALS PARCS

Consulta l'agenda amb totes les activitats programades per gaudir del Parc del Garraf 

Masia La Pleta

Aixecada com a pavelló de caça de la família Güell, fou obra de l'arquitecte modernista F.Berenguer, deixeble de Gaudí. Convertida posteriorment en mas ramader, té una cisterna d'aigua coronada per una original torre cònica. El 1994, la Diputació de Barcelona la va adquirir i rehabilitar. 

La Pleta és la seu actual de l'oficina dels parcs del Garraf i Olèrdola i centre d'informació i serveis.

Palau Novella

L'any 1875, Pere Domènech, un americano enriquit a Cuba, va comprar el mas preexistent i el va reconvertir en una colònia agrícola. Refet amb un luxe desproporcionat i  una barreja curiosa d'estils, l'exterior imita un fortí. El 1896, amb els propietaris arruïnats va sortir a subhasta pública.

Inclòs en el Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, el 1996 s'hi va installar una comunitat budista Sakya Tashi Ling .

Oficina de la Pleta
Palau Novella

Decarrega't el fulletó del Parc

Sabies que el Margalló és una espècie protegida per la llei i la seva recol·lecció està penalitzada?

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord