Menú
Lletres Port Platja Ribes Roges Plaça Vila Geltrú Club Nàutic Aèria Calendari Festiu

Vilanova i la Geltrú obre amb l'Arena 1000 el circuit d'handbol platja d'estiu

Comparteix:
21/05/2024 13:21

Nou camps de joc a les platges de Darró i Ribes Roges acolliran els 152 equips masculins i femenins de tot l'estat

Les platges de Ribes Roges i Darró acolliran el cap de setmana del 7, 8 i 9 de juny l'inici del circuit Arena Handball Tour. Vilanova i la Geltrú obre d'aquesta manera el circuit de competicions d'estiu que organitza anualment al Reial Federació Espanyola d'Handbol amb un esdeveniment que omplirà la ciutat amb prop de 1.700 esportistes de tot l'estat. Un torneig que es desenvoluparà des del juny fins a l'agost començant per les platges de la nostra vila fins a les de Cadis, passant per La Manga del Mar Menor, Cartagena, Torrox i La Línea de la Concepción.

Com a primers amfitrions de l'Arena 1000 d'handbol platja 2024, Vilanova i la Geltrú esdevindrà capital d'aquesta modalitat esportiva acollint un total de 152 equips, 71 femenins i 81 masculins. L'Arena 1000 preveu mobilitzar 1.700 esportistes entre els jugadors de les diferents categories, infantils, juvenils i sèniors amb els corresponents entrenadors, àrbitres i equips tècnics. A més dels espais de joc i les infraestructures, la ciutat aportarà al torneig representació local mitjançant la inscripció de quatre equips del Club Handbol Vilanova: infantil masculí i femení, cadet femení i sènior masculí. També hi ha prevista la participació d'equips d'exhibició  estrangers procedents d'Itàlia i Portugal.

Les platges de Darró i Ribes Roges concentraran tota l'activitat esportiva. Sobre la seva superfície es distribuiran els 9 camps de joc previstos per a la celebració del torneig. El camp central, que acollirà les competicions més rellevants així com les finals de cada categoria, disposarà d'una graderia desmuntable amb capacitat per a 600 espectadors.

L'alcalde de Vilanova i la Geltrú, Juan Luís Ruiz, juntament amb el president de la Federació Catalana d'Handbol, Jaume Fort, el regidor d'Esports, Miguel Ángel Iglesias i la regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i Empresa, Anna Rivera, han presentat aquest matí la competició davant els mitjans de comunicació.

Juan Luís Ruiz ha explicat que l'Arena 1000 referma l'aposta del govern municipal a l'hora d'acollir esdeveniments esportius que, com aquest, representen un actiu important per a la ciutat, tal com ja es va demostrar en el seu moment amb la Copa Amèrica. "Aquest torneig d'handbol platja és part del llegat de la Copa Amèrica, i com a ciutat ja hem demostrat que estem preparats per acollir-lo" Per l'alcalde, "aquest llegat ens ha permès posicionar Vilanova i la Geltrú com a ciutat per acollir esdeveniments d'aquesta magnitud i que complementen l'oferta cultural, lúdica o gastronòmica present durant tot l'any". Segons ha explicat l'Arena 1000 encaixa perfectament amb aquesta voluntat d'aposta per l'Economia Blava. "La cultura i l'esport són elements d'inclusió social, però també de promoció de ciutat". "Apostem doncs – ha dit - per l'economia blava com a element tractor de la ciutat, al voltant del mar, la platja i la nàutica".

El regidor d'Esports, Miguel Ángel Iglesias, ha parlat de l'Arena 1000 destacant la promoció que representa per la façana marítima de la ciutat. "La platja de Vilanova és el nostre pavelló blau, l'hem de saber utilitzar i complementar amb altres usos". "Estem contents d'aquesta aposta de ciutat, on l'esport no només està relacionat amb la salut i els bons hàbits, sinó que a més – ha dit - fa de motor econòmic local".

Quatre-cents mil euros d'impacte econòmic durant els tres dies de torneig. Aquest és el càlcul aproximat que la regidora de Projecció de Ciutat, Capitalitat i Empresa, Anna Rivera, ha donat a conèixer durant la presentació, tenint en compte la repercussió pel que fa a hostaleria, restauració, comerç i activitat nàutica. Actualment, els hotels estan al 90% de les reserves i n'hi ha tres que tenen ocupació plena durant el cap de setmana de competició. Les reserves dels pisos turístics estan en aquests moments al 70%.

Per tal de facilitar l'estada dels visitants i amb l'objectiu de donar a conèixer la ciutat i tot el que s'hi fa, s'ha fet l'edició especial d'un e-book, que serà distribuït a través de la Federació Espanyola d'Handbol a tots els equips participants. "Un recurs en el qual es mostrarà diàriament el calendari de competició així com totes les activitats i opcions que es poden fer un cop acabin els partits, com el calendari festiu i agenda cultural, equipaments de ciutat com ara museus o mercats, o les activitats de mar complementaries, o  informació pràctica de com arribar i moure's per la ciutat, entre d'altres."

L'Arena Handball Tour 2024 torna a Catalunya, vuit anys després, en la que és un dels grans planters d'aquesta modalitat esportiva. El darrer cop que es va celebrar en terres catalanes va ser l'any 2016 al municipi de Calella. El president de la Federació Catalana d'Handbol, Jaume Fort, ha destacat durant la presentació l'alta l'activitat econòmica i turística que generarà el torneig a la ciutat, i s'ha mostrat especialment satisfet pel fet que un club de la ciutat hi participi amb quatre equips "Dels 152 equips n'hi ha 92 que són equips de jugadors de base. Esperem que això ajudi a promocionar aquest esport i que en l'àmbit local sigui un revulsiu pel Club Handbol Vilanova" "El desig - ha dit - és que quedi alguna cosa per la futura base i una opció més pels equips de pista i platja" Fort també ha volgut felicitar a l'Ajuntament per la feina feta per tal de facilitar l'estada a la ciutat dels equips i els seus acompanyants.

  • Infraestructura i serveis

El muntatge de les instal·lacions i de l'espai central de l'Arena.1000 al Passeig Marítim de la ciutat començarà el dia 2 de juny i es preveu que estigui enllestit el dia 6.

Pel que fa a la mobilitat, no hi haurà especials afectacions al trànsit a la zona. Durant els dies de l'Arena 1000 s'ha fet una reserva d'estacionament per a l'organització i serveis del torneig al final del passeig marítim. Durant aquests dies es recomana prioritzar els desplaçaments a peu, amb bicicleta o amb transport públic, o l'ús dels aparcaments dissuasius de Vilanova i la Geltrú, ubicats a l'Hospital de Sant Antoni, Jutjats, Masia d'en Frederic, ronda d'Europa i al costat de la ITV.

Durant el cap de setmana de la competició, es farà 'un servei especial de neteja amb un reforç de la recollida a la zona dels camps de joc i l'espai central de la competició.

 

Presentació de l'Arena 1000 a Vilanova i la Geltrú

Presentació de l'Arena 1000 a Vilanova i la Geltrú

Sala de premsa, aquest matí

Sala de premsa, aquest matí

.

.

.

.

Platges de Darró i Ribes Roges

Platges de Darró i Ribes Roges

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració