Menú
Lletres Port Platja Ribes Roges Plaça Vila Geltrú Club Nàutic Aèria Calendari Festiu

Vilanova i la Geltrú viu la festa major de Sant Antoni al carrer, amb els tradicionals Tres Tombs

Comparteix:
17/01/2023 15:12

Hi han participat més de 90 carros i carruatges i un centenar de cavalls muntats

La rambla Principal i els carrers que conformen el recorregut dels Tres Tombs s'han omplert de públic avui, dia de Sant Antoni, per gaudir de la tradicional desfilada de cavalls, carros i carruatges. Aquests han estat els primers Tres Tombs sense restriccions per causes sanitàries des de l'any 2020 i la festa ha recuperat l'atmosfera d'altres anys.

Un total de 52 carros agrícoles i 38 carruatges, així com un centenar de cavalleries, han participat als Tres Tombs d'enguany. Des de l'Associació dels Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú, organitzadora de les festes de Sant Antoni, destaquen la procedència dels participants des de 18 localitats diferents, un esforç en dia laborable que posa en valor el prestigi de la festa vilanovina. Els Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú és considerada Festa Patrimonial per la seva exhibició etnogràfica de l'univers traginer i, per la qualitat, quantitat i diversitat dels participants, és reconeguda com una de les més rellevants del país.

Dia de festa a Vilanova i la Geltrú

La jornada ha començat ben aviat, a les 8 del matí, amb l'esmorzar d'escalfament a la Masia d'en Frederic i la concentració dels participants. Quasi simultàniament ha tingut lloc l'Arriada de la Bandera, amb l'equip portant encapçalat per Anna Pujades i acompanyat per la Banda de Música Mestre Montserrat. A les 10.30 h, s'ha celebrat el moment més solemne de la festa, amb l'arribada de la Bandera a la plaça de Sant Antoni, anunciada pels Ministrers de la Vila-nova.

La Corporació municipal, presidida per l'alcaldessa, Olga Arnau, i el rector de la Parròquia de Sant Antoni, Pere Milà, han rebut la Bandera amb l'equip portant. Després de la salutació del Ball de Cotonines de Vilanova i la Geltrú, han entrat al temple per assistir a l'ofici solemne.

Tot seguit ha estat el moment de la benedicció, a la qual nombrosos vilanovins i vilanovines han portat els seus animals domèstics, i que ha estat el preludi de l'inici dels Tres Tombs. L'alcaldessa ha manifestat “satisfacció per haver pogut celebrar la nostra festa major d'hivern de manera tan lluïda com desitjàvem, amb una bona participació, amb molt públic i finalment amb bon temps”. La jornada ha acabat amb el lliurament del premi especial in memoriam germans Sendra al carro de ponis de la Masia d'en Barreres. La festa major d'hivern de Sant Antoni Antoni també té una cara dolça i durant tot el matí s'han venut uns 1.500 tortells als carros situats a la rambla Principal i la plaça de les Neus.

Avui és el dia del patró de Vilanova i la Geltrú, festiu a la ciutat, però el programa d'actes ja es va iniciar el 7 de gener i va concentrar el gruix d'activitats el cap de setmana passat, amb el pregó a càrrec de l'escriptora Mercè Foradada. Les festes acabaran el 4 de febrer amb el dinar de cloenda i el lliurament dels premis corresponents al Concurs fotogràfic: Tres Tombs 2023. El Centre Cívic Sant Joan acollirà l'exposició  fotogràfica, que es podrà visitar fins al 16 de febrer.

Podeu consultar aquí el programa sencer

Gaudiu de les imatges de tota la jornada dels Tres Tombs a les xarxes de l'Ajuntament: 

https://twitter.com/ajuntamentvng 
https://www.instagram.com/ajuntamentvng/
https://www.facebook.com/ajuntamentvng

Benedicció dels participants als Tres Tombs

Benedicció dels participants als Tres Tombs

Els Tres Tombs han aplegat 52 carros agrícoles i 38 carruatges

Els Tres Tombs han aplegat 52 carros agrícoles i 38 carruatges

Anna Pujades i Bernabé ha estat l'abanderada 2023

Anna Pujades i Bernabé ha estat l'abanderada 2023

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració