Menú
Lletres Port Platja Ribes Roges Plaça Vila Geltrú Club Nàutic Aèria Calendari Festiu

Una exposició sobre la Festa dels Tres Tombs, punt de partida a la Festa Major d'Hivern 2023

Comparteix:
09/01/2023 13:38

Aquest cap de setmana concentra el gruix de les activitats prèvies a la festivitat de Sant Antoni Abat

Aquest cap de setmana comencen els actes previs a la celebració el 17 de gener, de la Festa Major d'Hivern de Vilanova i la Geltrú.

El tret de sortida serà divendres a les 19 hores amb la inauguració, al Centre d'Art Contemporani La Sala, de l'exposició La Festa de Sant Antoni Abat: de Festa Major a la Festa dels Tres Tombs. Organitzada per la Casa de la Festa i comissariada pel vilanoví Xavier Orriols, permet conèixer els orígens d'aquesta celebració i la seva vinculació amb el món de la pagesia. Els Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú és considerada Festa Patrimonial, per la seva exhibició etnogràfica de l'univers traginer que, per la qualitat, quantitat i diversitat dels participants s'ha convertit en una de les més importants del nostre país.

Dissabte a les 11.30 h, a la plaça de la Vila, es farà una cercavila de balls i entremesos en Honor a Sant Antoni, organitzada per l'Associació de Cultura Popular de Santa Maria de la Geltrú, i tot seguit, a les 11.45 h, s'iniciarà el trasllat de la Bandera de Sant Antoni Abat per l'equip portant de l'any passat, des del carrer d'Alexandre de Cabanyes fins al Teatre Principal on, a les 12.30 hores començarà el Pregó dels Tres Tombs 2023 a càrrec de l'escriptora vilanovina, Mercè Foradada.

Un cop acabi el pregó i després de l'actuació del Ball de les Cotonines la comitiva dels Tres Tombs, anirà fins a la rambla de l'Exposició, per fer el Lliurament de la Bandera a Anna Pujades i Mercadé, banderera d'enguany.

A la tarda, a més d'una dansada d'hivern a la plaça de la Vila, i d'un concert de música catalana a La Sala, es farà a les 19 hores el Correfoc de Sant Antoni, amb la participació de les colles de diables i dracs de la ciutat i l'estrena del Porquet de Sant Antoni, un nou element de l'imaginari popular creat per l'Associació del Porquet de Sant Antoni. I a les 23 h, també al Centre d'Art Contemporani La Sala, Ball dels Tres Tombs amb l'orquestra Montecarlo.

De diumenge dia 15 de gener destaquen tres activitats: La Marató de country de Sant Antoni, La Cercavila infantil de Sant Antoni, que començarà a les 11.30 h, i el Concert de Festa Major d'hivern a l'Auditori, a càrrec de la Banda de Música Mestre Montserrat.

El programa d'activitats continua dilluns dia 16, a les 12 h, amb el tradicional Llançament dels 12 morterets, tronada i repicament de campanyes d'inici de la Festa Major d'Hivern.

Dimarts 17 de gener, festivitat de Sant Antoni Abat, se celebren els Tres Tombs 2023. Una festivitat que comença a les 8 del matí amb l'Esmorzar d'escalfament, l'Arriada de bandera i anada a ofici i l'Ofici solemne a l'església de Sant Antoni.

Els participants dels Tres Tombs, es concentraran a la rambla de Pep Ventura a partir de les 11 del matí, i al voltant de les 12 del migdia es farà la tradicional Benedicció de cavalleries, carros i carruatges a la plaça de Sant Antoni.

El recorregut serà el següent: carrer de la Bomba, plaça de les Neus, carrer de l'Aigua, carrer de Menéndez y Pelayo, avinguda de Francesc Macià, carrer de Josep Coroleu, avinguda de Cubelles, carrer de l'Havana, rambla Principal i plaça de les Neus. Durant el lliurament de premis, els representants de l'Associació dels Tres Tombs faran entrega del premi especial “in memoriam” germans Sendra, al millor cavall bretó o hispà-bretó. També hi haurà un premi especial al millor mul o mula d'aquesta edició dels Tres Tombs.

El programa d'activitats finalitza el dissabte 4 de febrer amb el dinar de cloenda i el lliurament dels premis corresponents al Concurs fotogràfic: Tres Tombs 2023. El Centre Cívic Sant Joan acollirà l'exposició  fotogràfica, que es podrà visitar fins al 16 de febrer.

Podeu consultar aquí el programa sencer

Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú

Tres Tombs de Vilanova i la Geltrú

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades relacionades amb:

Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració