Menú
Lletres Port Platja Ribes Roges Plaça Vila Geltrú Club Nàutic Aèria Calendari Festiu

Tot a punt per a l'arribada dels Reis d'Orient a Vilanova i la Geltrú

Comparteix:
04/01/2023 12:23

Es recupera el recorregut original, amb sortida des del Castell de la Geltrú i arribada a la plaça de la Vila

Com és tradicional, i ja sense cap de les restriccions derivades de la Covid-19, Melcior, Gaspar i Baltasar arribaran a Vilanova i la Geltrú d'aquí a poques hores. Ho faran acompanyats del seu seguici i sortiran des del Castell de la Geltrú, a les 18.30 h, des d'on iniciaran el recorregut habitual pels principals carrers de la ciutat, perquè petits i grans els puguin anar a rebre.

La Cavalcada de Reis és un dels actes tradicionals més esperats i amb més públic, tant local com de fora de la ciutat. Enguany, les carrosses que formen part del seguici no estaran estirades per cavalls, sinó que en el seu lloc ho faran uns vehicles elèctrics "guarnits" per l'ocasió.

Seguint l'estel de Nadal, el 5 de gener la Palmira, cartera reial i ambaixadora de la C.A.R.A.M (Central d'Activitats Reials i Afers Màgics) acompanyarà als Reis d'Orient durant la cavalcada, perquè l'Eliseu pugui acabar d'organitzar tots els paquets que s'han de lliurar durant la nit més màgica de l'any.

El recorregut començarà a la plaça del Pou i continuarà pels carrers de la Unió, carrer del Codonyat, carrer de Tetuan, rambla Principal, avinguda de Francesc Macià, carrer del Pare Garí, plaça de Catalunya, carrer de l'Aigua, plaça de les Neus i rambla Principal.

Un cop arribats a aquest punt, el seguici reial anirà fins a la plaça de la Vila, on l'alcaldessa de la ciutat farà lliurament als Reis de les claus de totes les cases de la ciutat. Tot seguit, Melcior adreçarà unes paraules a tots els presents.

Afectacions al trànsit

Tal com indiquen les senyalitzacions, que ja fa dies s'han instal·lat amb motiu de la cavalcada, dijous dia 5 a partir de les 14 h tot el recorregut haurà de quedar lliure de vehicles estacionats. A partir de les 18 h, i fins a aproximadament les 20.30 h, la Policia Local tallarà al trànsit tots els accessos als carrers per on passa la cavalcada. La reobertura serà progressiva, a mesura que vagin passant els Reis i el seu seguici.

Pel que fa al bus urbà, hi haurà afectacions en el recorregut habitual, entre les 17 i les 22 hores, depenent de la línia. Les parades que estiguin dins el recorregut de la cavalcada s'anul·laran i desviaran a punts pròxims. El servei es restablirà de manera progressiva.

Recomanacions

Des de la Policia Local es fan un seguit de recomanacions per gaudir de la cavalcada sense ensurts. El principal risc és en el pas de les carrosses, per això cal mantenir-se a distància, no baixar de la vorera i no travessar el carrer. Cal evitar enfilar-se a contenidors, reixes o altres punts elevats pel risc de caiguda.

Es demana mantenir una especial vigilància amb els infants. Una recomanació és que portin anotades les dades de contacte en cas de pèrdua o establir amb ells, si són més grans, un punt de trobada que coneguin bé.

Aneu amb compte amb les vostres pertinences personals i, per últim, en cas d'incidència seguiu en tot moment les indicacions de la Policia Local i del personal de l'organització.

.

.

.

.

Consulta totes les notícies relacionades amb:

Turisme
T'ha sigut útil aquesta pàgina? SiNo
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració