Menú
Can Papiol Cuina Can Papiol Jardí

Museu Romàntic Can Papiol

Can Papiol, situat al centre històric de la ciutat, és una casa-museu que evoca la vida quotidiana d'una família benestant del segle XIX a través de l'ambient de les seves estances, decorades amb mobiliari i ornaments de l'època. Francesc de Papiol i Padró, advocat i terratinent, i diputat per Catalunya a les Corts de Cadis de 1812, la va fer construir a finals del segle XVIII. En morir sense descendència, la casa passà a ser propietat de la família Torrents. Es va inaugurar com a museu el 1961.

La casa conserva l'estructura, la distribució i la decoració originals. L'exterior segueix el cànon auster de l'època, amb una façana d'estil neoclàssic amb elements arquitectònis pintats. La part més sumptuosa de la casa és la planta noble on destaquen la sala de música, la de billar i el gran saló de ball, així com els dormitoris o la capella. La visita permet conèixer també la vida del servei, amb espais com la cuina, el rebost o el celler.

En darrer lloc cal citar també l'esplèndit jardí, de concepció plenament romàntica, on es troben actualment alsgusn carruatges i bicicletes de l'època.

Situació i contacte:

 

Informació pràctica

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
200 m
  • 41.227771482448944
  • 1.7246967554547157
  • MUSEUS
  • turisme
  • 17
  • N

Ticket Museus VNG

Tots els museus de la ciutat al teu abast només per 10 €. Validesa de 6 mesos. Compra'l a les taquilles d'entrada o a les oficines de turisme.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord