Menú
Rambla Teatre Principal Esglèsia Sant Antoni

La Rambla

UN PASSEIG PER LA RAMBLA

A Vilanova i la Geltrú és rambleja pel passeig més important de la ciutat, un veritable centre comercial a cel obert ple de comerços, restaurants i terrasses on es concentra bona part de la vida lúdica, social i festiva de la ciutat.  

El monument a Francesc Macià, obra de l'artista Josep Maria Subirachs, és l'inici d'aquesta passejada per la Rambla de més d'un quilòmetre de llargada. Pujant, i un cop passat el pont sota la via del tren, trobem Can Pahissa, l'edifici modernista més notable de Vilanova. Es recomana desviar-se cap a l'estació de ferrocarril  per visitar el Museu del Ferrocarril de Catalunya, on hi ha la col·lecció de locomotores de vapor més important d'Europa., i la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, un dels museus més antics del país fundat l'any 1884 per Víctor Balaguer

De nou a la Rambla, al número 116, trobem la Casa Renard, edifici modernista on va viure el ballarí i coreògraf  Joan Magriñà. A continuació una successió de cases benestants (núm. 104, 82, 80,76, 61, 50) destaquen en aquest espai del nou eixample. A l'alçada de l'avinguda de Francesc Macià, el camí a l'esquerra ens porta al Mercat del Centre i el de la dreta a la plaça de la Vila, plaça porxada d'estil colonial i centre neuràlgic de la vida ciutadana on hi trobem l'Ajuntament. Al capdamunt de la Rambla, trobem el Teatre Principal i tot seguit arribem a la plaça de les Neus amb la façana més moderna de l'esglèsia dedicada als patrons de Vilanova, Sant Antoni Abat i la Mare de deu de les Neus.

Per a la Diada de Sant Jordi s'omple de llibreters, floristes i entitats culturals per celebrar aquesta festa tradicional de Catalunya. Consulteu les actuacions castelleres dels Bordegassos de Vilanova.

Itinerari 2 (vermell) del plànol turístic. Durada: 1H

Monument a Francesc Macià
Esglèsia de Sant Antoni Abat

Descarrega't el plànol turístic

La Rambla, amb origen l'any 1754, va tardar dos segles fins a arribar al passeig Marítim i fou una de les contruccions urbanístiques més importants del s. XIX. Està formada per dos trams diferenciats: la rambla Principal i la rambla de la Pau.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord