Menú
Gaudeix-ne

Xató de Vilanova

RECEPTA DEL XATÓ DE VILANOVA

INGREDIENTS PER A LA SALSA (PER A 6 PERSONES):

  • 1 - 2 Dents d'all mitjans
  • 35 Ametlles torrades
  • 12 Avellanes torrades
  • 8 Nyores escaldades
  • Molla de pa xopa de vinagre
  • Oli
  • Sal.

INGREDIENTS PER AL PLAT:

  • 2 Escaroles
  • 200 gr. de Bacallà esqueixat i dessalat
  • 150 gr. de Tonyina esqueixada i dessalada
  • 18 Filets d'anxova
  • Olives arbequines
  • Olives negres d'Aragó

 

PREPARACIÓ:

Escaldeu les nyores i deixeu-les reposar. Piqueu en un morter els grans d'all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins què tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores prèviament escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda i continueu treballant-ho. A continuació, afegiu-hi lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència desitjada.

En una safata, col·loqueu l'escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remeneu bé i serviu després als plats. Afegir als plats la tonyina, el bacallà, les anxoves i les olives i deixeu que cada comensal, al seu gust, s'hi posi una mica més de salsa.

 

El Festival del Xató i la Festa dels Mercats es celebra a Vilanova i la Geltrú l'ultim diumenge de Novembre

Llistat i opinions de les FESTES I FESTIVALS a Google Maps

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord