Menú
Gaudeix-ne Gaudeix-ne

Xató de Vilanova

Ingredients per a 6 persones

INGREDIENTS PER A LA SALSA:

  • 1 - 2 Dents d'all mitjans
  • 35 Ametlles torrades
  • 12 Avellanes torrades
  • 8 Nyores escaldades
  • Molla de pa xopa de vinagre
  • Oli
  • Sal.

INGREDIENTS PER AL PLAT:

  • 2 Escaroles
  • 200gr. de Bacallà esqueixat i dessalat
  • 150gr. de Tonyina esqueixada i dessalada
  • 18 Filets d'anxova

Preparació

Escaldeu les nyores i deixeu-les reposar. Piqueu en un morter els grans d'all amb la sal perquè no saltin. Un cop ben aixafats, aneu afegint les ametlles i les avellanes i treballeu-ho fins què tot plegat formi una pasta homogènia. Raspeu la part interior de les nyores prèviament escaldades i afegiu la polpa obtinguda al morter. Un cop tot homogeneïtzat, poseu-hi la molla de pa amb vinagre, una mica escorreguda i continueu treballant-ho. A continuació, afegiu-hi lentament oli mentre es remena, també lentament, per donar a la salsa la consistència desitjada.

En una safata, col·loqueu l'escarola ben escorreguda i un xic de salsa, remeneu bé i serviu després als plats. Afegir als plats la tonyina, el bacallà, les anxoves i les olives i deixeu que cada comensal, al seu gust, s'hi posi una mica més de salsa.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord