INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
1 kg de tonyina
1 litre d'oli d'oliva
1 litre de vinagre
1 litre d'aigua
1 cullerada sopera de pebre vermell dolç
1 cabeça d'alls
Unes fulles de llorer
Un pom de farigola
Recepta del llibre: "Taller de Cuina Marinera de Vilanova i la Geltrú", Ed. Penya Filatèlica i Institut d'Estudis Penedesencs”
PREPARACIÓ:
Es posen en una cassola de fang oli, vinagre i aigua en la mateixa proporció; seguidament s'hi afegeix una cullerada sopera de pebre vermell dolç.
Es remena tot amb una cullera de fusta fins que el pebre s'hagi desfet.
Després es posa la tonyina neta i salada a la cassola i s'hi afegeixen uns quants alls, el llorer i la farigola, i ho posem tot al foc.
Quan bulli s'abaixa el foc perquè es vagi fent a poc a poc. Es deixa reduir fins que només quedi oli.
ALGUN CONSELL:
Si es vol que la tonyina no prengui una textura gaire forta, cal incorporar-la a mitja cocció.