Menú
Gaudeix-ne

Tonyina Escabetxada

RECEPTA DE TONYINA ESCABETXADA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

1 kg de tonyina

1 litre d'oli d'oliva

1 litre de vinagre

1 litre d'aigua

1 cullerada sopera de pebre vermell dolç

1 cabeça d'alls

Unes fulles de llorer

Un pom de farigola

 

Recepta del llibre: "Taller de Cuina Marinera de Vilanova i la Geltrú", Ed. Penya Filatèlica i Institut d'Estudis Penedesencs”

 

PREPARACIÓ:

Es posen en una cassola de fang oli, vinagre i aigua en la mateixa proporció; seguidament s'hi afegeix una cullerada sopera de pebre vermell dolç.

Es remena tot amb una cullera de fusta fins que el pebre s'hagi desfet.

Després es posa la tonyina neta i salada a la cassola i s'hi afegeixen uns quants alls, el llorer i la farigola, i ho posem tot al foc. 

Quan bulli s'abaixa el foc perquè es vagi fent a poc a poc. Es deixa reduir fins que només quedi oli.

ALGUN CONSELL:

Si es vol que la tonyina no prengui una textura gaire forta, cal incorporar-la a mitja cocció.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord