INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
PREPARACIÓ:
Tot el peix s'enfarina una mica, se salpebra i es posa a fregir en una cassola amb oli d'oliva verge ben calent.
Tant el peix com la canana s'han de fregir molt poc ("passa i passa", diu l'Orellut).
Els talls s'han de retirar amb cura de la cassola, mirant de no trencar-los. Aleshores, es prepara la picada amb 8 grans d'all i un bon grapat de julivert, un grapadet d'avellanes i un d'ametlles torrades i es tritura tot amb una cullerada de farina.
1 got d'aigua, 1 got de vi blanc o cava, 1/2 llimona escorreguda i l'oli amb el qual s'ha fregit el peix. Tot plegat, s'ha de triturar ben triturat. Aleshores, cal tornar a posar el peix a la cassola, començant per la canana, que farà de llit per als talls de rap i de lluç. Se li afegeix la picada i l'aigua (no cal que sigui calenta).
Després de 10 minuts de bullir, s'apaga el foc i el suquet ja està preparat per fer treballar de valent les papil·les gustatives.
Llistat i opinions de les FESTES I FESTIVALS a Google Maps