Menú
Cananes llotja

Suquet (de peix) de l'Orellut

RECEPTA DEL SUQUET (DE PEIX) DE L'ORELLUT

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

  • 4 talls rodons de rap
  • 4 talls rodons de lluç
  • 1 kg de canana negra, la de fons
  • 8 grans d'all
  • 1 grapadet d'avellanes torrades
  • 1 grapadet d'ametlles torrades
  • 1/2 llimona escorreguda
  • 1 got d'aigua
  • 1 got de vi blanc o cava
  • Sal
  • Pebre

PREPARACIÓ:

Tot el peix s'enfarina una mica, se salpebra i es posa a fregir en una cassola amb oli d'oliva verge ben calent.

Tant el peix com la canana s'han de fregir molt poc ("passa i passa", diu l'Orellut).

Els talls s'han de retirar amb cura de la cassola, mirant de no trencar-los. Aleshores, es prepara la picada amb 8 grans d'all i un bon grapat de julivert, un grapadet d'avellanes i un d'ametlles torrades i es tritura tot amb una cullerada de farina.

1 got d'aigua, 1 got de vi blanc o cava, 1/2 llimona escorreguda i l'oli amb el qual s'ha fregit el peix. Tot plegat, s'ha de triturar ben triturat. Aleshores, cal tornar a posar el peix a la cassola, començant per la canana, que farà de llit per als talls de rap i de lluç. Se li afegeix la picada i l'aigua (no cal que sigui calenta). 

Després de 10 minuts de bullir, s'apaga el foc i el suquet ja està preparat per fer treballar de valent les papil·les gustatives.

 

Llistat i opinions de les FESTES I FESTIVALS a Google Maps

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord