INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
PER A LA SALSA DE NYORA
Recepta del llibre: "La nyora. Com preparar-la 10 vegades", de Pere Tapias, sd·edicions”
PREPARACIÓ:
Courem el pop (encara que l'haguem comprat bullit i congelat) amb aigua bullent sense sal i la ceba punxada amb els claus. Deixem que bulli entre 12 i 20 minuts. Es traiem de l'olla i li tallem les potes en calent. Guardem aquesta aigua, que tindrà una consistència gelatinosa.
Posem les potes en un motlle i les reguem amb l'aigua que hem reservat. Tapem i guardem a la nevera 24 hores.
Per a la salsa, fregim amb oli els alls, sense deixar que es cremin. Els traiem del foc i hi posem ara la polpa de la nyora, remenem i hi afeim el vinagre (compte, que salta com un dimoni!) Deixem reposar la salsa.
Per a la presentació del plat traurem el pop del motlle i el tallem a rodanxes molt fines. Les salem amb una mica de sal gruixuda i les reguem amb la salsa de nyora.
A part, haurem bullit les patates amb pell. Les tallarem pel mig i les regarem amb la mateixa salsa de nyora. Decorem espolsant pebre vermell a les vores del plat.
* El catúfol és un recipient de fang que s'utilitza per pescar. El pop, encegat, s'hi fica pensant-se que és el cau de la femella.
Llistat i opinions de les FESTES I FESTIVALS a Google Maps