Menú
1920 x 1080 Pops llotja foto Toni

Pop de Catúfol amb salsa de nyora

RECEPTA DE POP DE CATÚFOL AMB SALSA DE NYORA

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

  • 1 kg de pop de catúfol*
  • 1/4 de patates
  • 1 ceba
  • Claus d'espècia
  • Sal

 

PER A LA SALSA DE NYORA

  • 8 cullerades d'oli
  • 2 alls
  • 2 nyores 
  • 1 cullerada de vinagre
  • Pebre vermell

 

Recepta del llibre: "La nyora.  Com preparar-la 10 vegades", de Pere Tapias, sd·edicions”

PREPARACIÓ:

Courem el pop (encara que l'haguem comprat bullit i congelat) amb aigua bullent sense sal i la ceba punxada amb els claus. Deixem que bulli entre 12 i 20 minuts. Es traiem de l'olla i li tallem les potes en calent. Guardem aquesta aigua, que tindrà una consistència gelatinosa.

Posem les potes en un motlle i les reguem amb l'aigua que hem reservat. Tapem i guardem a la nevera 24 hores.

Per a la salsa, fregim amb oli els alls, sense deixar que es cremin. Els traiem del foc i hi posem ara la polpa de la nyora, remenem i hi afeim el vinagre (compte, que salta com un dimoni!) Deixem reposar la salsa.

Per a la presentació del plat traurem el pop del motlle  i el tallem a rodanxes molt fines. Les salem amb una mica de sal gruixuda i les reguem amb la salsa de nyora.

A part, haurem bullit les patates amb pell. Les tallarem pel mig i les regarem amb la mateixa salsa de nyora. Decorem espolsant pebre vermell a les vores del plat.

* El catúfol és un recipient de fang que s'utilitza per pescar. El pop, encegat, s'hi fica pensant-se que és el cau de la femella.

Llistat i opinions de les FESTES I FESTIVALS a Google Maps

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord