INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
• 1 Gall de corral de1.8 Kg a 2 Kg.
• 8 gambes de Vilanova mitjanes/ grans
• 50 gr. ametlla crua
• 50 gr. avellana
• 6 carquinyolis
• 1 copa de vi blanc Xarel·lo
• 4 grans petits d'all
• 50 dl. d'oli d'oliva
• 1/2 l. de brou dels menuts del gall de corral
• 1 branqueta de romaní
• 50 dl. de brandi per flamejar
• Sal i pebre
• Sal fumada
PREPARACIÓ:
Per a elaborar aquesta recepta del nostre Plat de Festa Major amb gall de corral i Gamba de Vilanova sofregirem amb l'oli d'oliva les ametlles, les avellanes i els grans d'all. Amb el mateix oli saltejarem i flamejarem les gambes senceres, poca estona.
Retirarem les gambes i sense canviar d'oli marcarem el gall, prèviament sal-pebrat, començant per la pell, acompanyat de mitja branqueta de romaní. Afegirem a la cocció la copa de vi de Xarel·lo.
Un cop reduït el vi, afegirem el brou i ho deixarem coure tot tapat al forn i a baixa temperatura (130o aproximadament, depenent del tipus de forn) durant una hora/hora i mitja.
En un bol apart preparem la picada amb els fruits secs, els alls, els
carquinyolis i una mica del suc de cocció que traurem de la cassola.
Una vegada feta la picada l'afegirem a la cassola.
Amb la resta de picada del bol posarem 4 caps de gambes ja saltejades, així com la pell d'aquestes, juntament amb una mica d'aigua o de brou si n'ha quedat. Ho triturarem tot al túrmix i col·larem el caldo resultant, afegint-lo també a la cassola de cocció. I a fer tot plegat xup-xup.
Un cop cuit, agafarem les gambes reservades i el gall i ho emplatarem tot de manera vistosa.
Li donarem el toc final amb la branqueta de romaní i la sal fumada.
Llistat i opinions de les FESTES I FESTIVALS a Google Maps