Menú
Gaudeix-ne

Croquetes de peix

RECEPTA DE CROQUETES DE PEIX

INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:

  • ¾ de kg de peix a escollir
  • 1 ceba grossa
  • 3 cullerades soperes de farina
  • 3 gots de llet
  • 3 ous
  • Farina de galeta
  • Oli, mantega i sal

 

Recepta de la Griselda Pons Ten

Del llibre: " Ranxos i ranxaires, la Vilanova i la Geltrú de Mar (de la via per avall)", d' Antoni Miquel Cerveró, Ferran Ferrer Margalet i Josep Gàmez i Font, Ed. El Cep i la Nansa”

 

PREPARACIÓ:

Per començar, bullirem el peix i l'escorrerem. Quan serà fred, el passarem un cop per la picadora.

 Posarem l'oli i la mantega en una paella per sofregir-hi la ceba fins que quedi transparent. Tot seguit, hi tirarem la farina i anirem remenant fins que la massa sigui ben compacta i cuita. Arribats aquí, s'hi ha d'afegir la llet a poc a poc sense deixar mai de remenar.

A  continuació, hi afegirem la sal i hi posarem el peix. La massa l'hem de treballar fins que es desenganxi de la paella. Quan estigui a punt, l'hem de deixar reposar en una plàtera i caldrà tapar-la bé per a què no faci crosta.

 Ja amb la massa freda, ha arribat el moment de fer les croquetes, que passarem tot seguit per l'ou batut i la farina de galeta i, finalment, fregirem amb oli abundant.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord