INGREDIENTS PER A 4 PERSONES:
Recepta de la Griselda Pons Ten
Del llibre: " Ranxos i ranxaires, la Vilanova i la Geltrú de Mar (de la via per avall)", d' Antoni Miquel Cerveró, Ferran Ferrer Margalet i Josep Gàmez i Font, Ed. El Cep i la Nansa”
PREPARACIÓ:
Per començar, bullirem el peix i l'escorrerem. Quan serà fred, el passarem un cop per la picadora.
Posarem l'oli i la mantega en una paella per sofregir-hi la ceba fins que quedi transparent. Tot seguit, hi tirarem la farina i anirem remenant fins que la massa sigui ben compacta i cuita. Arribats aquí, s'hi ha d'afegir la llet a poc a poc sense deixar mai de remenar.
A continuació, hi afegirem la sal i hi posarem el peix. La massa l'hem de treballar fins que es desenganxi de la paella. Quan estigui a punt, l'hem de deixar reposar en una plàtera i caldrà tapar-la bé per a què no faci crosta.
Ja amb la massa freda, ha arribat el moment de fer les croquetes, que passarem tot seguit per l'ou batut i la farina de galeta i, finalment, fregirem amb oli abundant.