Menú

Arrels del Campanar

RECEPTA DE LES ARRELS DEL CAMPANAR

Per fer-ne aproximadament 3 kg ( o sigui, per unes 30 persones) calen:

INGREDIENTS:

  • 5 lliures de farina fluixa (sense massa gluten)
  • ½ lliura de sucre
  • 9 ous
  • ¾ de petricó d'oli (meitat d'oliva i meitat de gira-sol)
  • Un polsim de canyella en pols
  • ¾ de petricó de licor d'anís
  • 4 unces i ½ de matafaluga
  • Un pessic de sal

PREPARACIÓ:

Tot el conjunt es pasta ben pastat a màquina “fins que agafa una bona homogeneïtat”. La pasta ha de ser com la dels pastissets, o sigui, no ha de quedar deslligada i ha de ser més aviat dura. Aleshores, es van agafant trossos irregulars i se'n fan tires allargassades. Cada arrel consta de tres tiretes unides pel mig i s'acaben de fer a la fregidora. Es van remenant per a què es coguin pels dos cantons i un cop fregides, es deixen refredar i s'acaben tot empolvorant-les amb sucre glaç. Una bona manera d'acompanyar les arrels és amb un bo vi ranci.

Recepta Arrels del Campanar, d'en Joan Francesc Soler Esteve, antiga Pastisseria La Confiança

Del llibre "Què no hem de deixar de tastar a Vilanova i la Geltrú", de Ramon Francàs Martorell, Ed. Cossetània”

RECEPTA DE LES ARRELS DEL CAMPANAR
T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord