Menú
Adarró Pasífae Passeig del Carme Club naùtic Ca mà de la Fassina Port Espai Far

Façana marítima

UN PASSEIG PER BAIX-A-MAR

El barri de mar es coneix popularment per Baix-a-mar. El rei Pere III va concedir privilegis de càrrega i descàrrega a les platges de Vilanova el 1366, però la transformació va arribar al s. XVIII amb l'autorització de Carles III per establir trajectes comercials amb Amèrica. L'inici de l'Havana Xica.

Al poblat d'Adarró trobem els vestigis d'un poblat ibèric de l'ètnia dels cossetans i també d'una vila romana situada dins del territorri de la Tarraconense. L'escultura Pasífae, obra de l'escultor vilanoví Òscar Estruga, recrea el mite hel·lenic del minotaure. Al barri residencial de Ribes Roges, amb un seguit de cases modernistes, trobem la Torre Blava, una torre de defensa del segle XIX que l'artista Josep Guinovart va reconvertir en espai d'homenatge a la gent del mar

En aquest punt comença el Passeig del Carme, un dels punts d'oci de la ciutat amb terrasses i restaurants, el Parc de Ribes Roges i el port esportiu. A la cruïlla amb la Rambla, es dintingeix el monument a Francesc Macià, President de la Generalitat de Catalunya i fill de la ciutat. A partir d'aquí comença el sector  més mariner de la vila, amb la Casa del Mar, l'àntic Pòsit de Pescadors, ara Centre Cívic de Mar, i Cal Mà de la Fassina, casa típica de pescadors amb un gran terrat porxat.

Arribem al moll de pescadors on es pot observar l'arribada de les barques cap a les 8 del matí i les 3 de la tarda. L'Espai Far, situat al Far de Sant Cristòfol, és un centre museístic que mostra el ric patrimoni mariner vilanoví. Des d'aquí s'observen les restes de l'antic Molí de Mar, i si es puja el turó s'arriba a l'ermita de Sant Cristòfol.

Itinerari 1 (blau) del plànol turístic. Durada: 1.30H

Cal Mà de la Fassina
Espai Far

Descarrega't el plànol turístic

Trenet en Miniatura

El circuit de trens en miniatura del Parc de Ribes Roges és una fantàstica proposta per gaudir en família durant tot l'any.

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord