Menú
Colls

Els Colls-Miralpeix

ESPAI D'INTERÈS NATURAL ELS COLLS - MIRALPEIX

Els Colls és un espai agroforestal costaner del Garraf que amb 2,5 km d'extensió i 379 ha de superfície esdevé una de la majors zones litorals sense urbanitzar entre Barcelona i Tarragona. 

  • Forma part de la Xarxa Natura 2000.
  • Està conformat per un mosaic de valls i un aflorament rocós ocupat per conreus i boscos, amb un bosc litoral mediterràni perculiar.
  • L'Espai d'Interès Natural dels Colls-Miralpeix és una de les zones amb una major superfície sense urbanitzar del litoral entre Barcelona i Tarragona.
  • En l'àmbit terrestre, Colls i Miralpeix s'ubica entre els municipis de Vilanova i la Geltrú, Sant Pere de Ribes i Sitges.

Els Colls presenten dues caren ben diferenciades. Arran de mar, la zona és molt pedregosa i seca, amb una vegetació que va dels matolls a les pinedes. També hi trobaràs el margalló, l'única palmera europea, distintiva del Massís del Garraf. A l'interior el pasisatge es transforma en boscos de gran densitat.

Els Colls Miralpeix
Els Colls Miralpeix
Els Colls Miralpeix en caiac

Els Colls, les seves cales i penya-segats és una zona ideal per decobrir-la en caiac, sigui amb caiacs de travessa (tancats) o en caiacs oberts autobuidables (sit on top).

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord