Menú
Camí ramader marina

Camí Ramader de Marina

DE LA CERDANYA AL PENEDÈS

Vilanova i la Geltrú disposa de diversos camins ramaders, entre els quals destaca el mil·lenari camí ramader de Marina o també anomenat de la Carrerada Reial de la Cerdanya, que històricament comunicava el Gran Penedès i el litoral vilanoví amb la Cerdanya. El camí s'ha recuperat en tot el seu tram, i connecta els Pirineus amb el mar de Vilanova i la Geltrú al Garraf, passant per la Cerdanya, l'Alt Berguedà, el Lluçanès, el Bages, Montserrat, l'Alt Penedès i el Garraf. 

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, juntament amb altres ajuntaments catalans i entitats com Garraf Coopera i la  Fundació Miranda , han col·laborat amb un projecte per recuperar la transhumància amb cavalls del Pirineu fins al mar de Vilanova i la Geltrú, pel Camí de Ramader de Marina. Aquesta experiència, a més de contribuir en la recuperació i manteniment d'aquest camí, aporta diversos valors, com el benefici a les persones que acompanyen als cavalls en ruta, la generació del valor ecoturístic pel territori i reivindica la recuperació històrica, ambiental i patrimonial.

Els cavalls, que passen l'hivern al parc del Garraf, ajuden a reduir el risc d'incencis, ajuden a mantenir espais oberts beneficiosos tant per l'àguila cuabarrada com per a la tortuga mediterrània i ajuden a recuperar camps i conreus del Parc.

La Fundació Miranda neix el 2008 amb la voluntat de rescatar i recuperar cavalls que viuen situacions difícils, de maltractament, isolament o abandonament, i oferir-los una vida digna. 

T'ha sigut útil aquesta pàgina? Si No
Les teves valoracions ens serveixen per millorar
Moltes gràcies per la teva col·laboració
Utilitzem cookies per garantir-vos una millor experiència al web. Si continueu navegant, entendrem que n'accepteu el seu ús. Més informació D'acord