Platja de la República

La platja de la República resta als peus del turó de Sant Gervasi on es troba l'ermita de Sant Gervasi d'estil barroc i on hi havia un antic fortí que a finals del S. XVIII defensava la costa. Aquell fortí es va enderrocar i a principis del S. XX es va construir el senyorial Xalet de Miramar, popularment conegut com a Xalet del Nin, on es preveu que s'hi ubiqui un espai privilegiat. 

La República està ubicada en un entorn residencial, de pendent suau i sorra fina, pel seu extrem nord limita amb la platja d'Adarró i per l'extrem sud amb la platja de Sant Gervasi. Té una llargada de 140 metres, una amplada mitjana de 40 metres i una superfície total en sorra d’uns 5.000 m².

La platja és accessible des de qualsevol punt de la ciutat ja sigui a peu, en vehicle propi, en bus urbà o en trenet turístic durant la temporada d'estiu. La façana marítima compta amb aparcament regulat (zona blava).

Durant la temporada de bany, de l’1 de maig al 30 de setembre:

  • Està prohibit l’accés de gossos i altres animals a la platja
  • La pesca nocturna està autoritzada entre les 9 del vespre i les 8 del matí

Comparteix serveis amb la platja d'Adarró.

Servei de Socorrisme i Salvament amb una caseta de primers auxilis (platja de Ribes Roges) i una caseta de vigilància i socorrisme

Durant la temporada de bany la platja també disposa de:         

  • Xiringuito Zero by hola servei de bar fins el 30 de setembre
  • Zona esportiva amb camps de vòlei i futbol
  • Servei de gandules, tendals i para-sols
  • Servei de vestidors, lavabos públics i lavabo per persones amb mobilitat reduïda
  • Servei de dutxes públiques i rentapeus

Altres serveis:

Neteja diària de la sorra, cartelleres informatives, megafonia, papereres de reciclatge, banderes de senyalització de l'estat de la mar i informació sobre control de la qualitat de l’aigua de bany. Hi ha també servei de cadira adaptada (amfíbia), reserves al responsable de socorristes telf 698945215.

Més informació: