Rossejat

ROSSEJAT

 

Ingredients per a 4 persones:

  • 750 g de peix per a sopa (crancs, pixotes, escórpores, clavillons, galeres, aranyes, lluernes, congres, etc.)
  • 300 g de fideus del número 2
  • 1 ceba
  • 6 alls
  • 1 tomàquet madur
  • Oli d’oliva
  • Aigua
  • Pebre vermell
  • Sal

Preparació: 

Se sofregeixen els alls i la ceba. Quan estan daurats hi afegim el tomàquet i un pols de pebre vermell.

A continuació hi afegim més o menys uns 1,5 litres d’aigua i el peix de sopa, fem que bulli durant uns 30 minuts, colem el brou i el reservem.

En una cassola de fang posarem l’oli d’oliva i hi fregirem els fideus fins que tinguin un color daurat, tot seguit hi tirarem el brou i anirem afegint a mesura que ho necessitin els fideus fins que siguin cuits.

Esperarem uns minuts abans de servir.